english | norsk
biografi
Håvard Svendsrud, musettetrekkspill
F. 29.01.1974, Modum i Buskerud

Håvard Svendsrud er utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo med akkordeon som hovedinstrument. Han er bosatt i Oslo og er frilansmusiker med både klassisk og folkloristisk musikk på repertoaret. Han vant flere klasser i NM i trekkspill 1992, 1993 og 1994, og den nordiske finalen i Frosini Grand Prix 1993.

Han er sterkt etterspurt og hyppig brukt artist i radio og fjernsyn, som solist og akkompagnatør. I 2004 sendte NRK P2 konsertopptak fra en av hans solokonserter i Oslo. Han har medvirket på og utgitt en rekke CD-er.

Han var en av de engasjerte kunstnere under Oslo bys 1000 - års jubileum, med egen konsert 12. august 2000. Han har ved flere anledninger vært solist med ulike orkestere, som
Stavanger Symfoniorkester og Forsvarets Musikkorps, avdeling Vestlandet. Han har også vært aktiv som teatermusiker, bl.a. ved Nationaltheateret i Oslo, og han har medvirket i forestillinger som Spelemann på taket og Tolvskillingsoperaen.

Håvard Svendsrud har representert Norge som kulturambassadør for Det norske utenriksdepartementet i Venezuela. Han har også turnert med egne konsertprogram i USA, Island, Finland, Tsjekkia, Italia, England og i hele Skandinavia. En del av konsertene har vært gjennomført med støtte fra Fond for utøvende kunstnere, Norsk kulturråd og mic / Utenriksdepartementet.

Håvard Svendsrud har mottatt flere priser for sitt spill blant annet Belgprisen (1992),
Ticon-prisen (2000) og Henschiens ærespris (2002). Buskerud fylkeskommunes kulturstipend (2006). Han vant i 2004 den første “Vivian Vivo Stolaruk Memorial International Entertainment Competition for Accordionists” i Boston, USA. I 2006 mottok han tredjepris i samme konkurranse arrangert i Buffalo / Niagara falls, USA.


Kay Hartvigsen, kontrabass
f. 18.06.1956, Kristiansand.

Musikkutdannelsen sin har han fra Norges Musikkhøgskole med professor Knut Guettler. Han har fått undervisning med Niels - Henning Ørsted Pedersen. Han avla eksamen i 1979.

Hartvigsen er bosatt i Oslo. Han har jobbet ved flere av de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge, mellom annet var han året 1979 vikar i Oslo Filharmoniske orkester. Hartvigsen medvirket i ”Norges Riksbasskvartett” på 1980-tallet. Dette ensemblet hadde stor suksess blant annet med sine mange skolekonsertturneer for Rikskonsertene.

Kay Hartvigsen har vært virksom som teatermusiker ved flere av landets teater, og har vært musiker ved Riksteatret siden 1984 noe som har medført en rekke lengre og kortere turneer over det ganske land. De siste årene mellom annet med ”Dyrene i Hakkebakkeskogen”, ”West Side Story”, ”Fyrtøyet” og ”Skjønnhetsdronninga” for å nevne noen.

I jazzsammenheng har han samarbeidet med bl.a. Bjarne Nerem, Rovland Greenberg og Laila Dalseth.