english | norsk
Konsertturné i Skandinavia januar 2007
FRANSK MUSETTE – MUSIKK SOM ÅPNER HJERTER

I disse dager forberedes lanseringsturneen for duoRETRO. Med konserter i de største skandinaviske byene får det nyetablerte ensemblet fantastisk eksponering, og en unik anledning til å profilere seg overfor så vel musikkritikere som publikum. duoRETRO har ambisjoner om å trappe opp virksomheten ytterligere, og fortsatt være Nordens ledende instrumentalensemble innen fransk musette.

duoRETRO, som har base i Oslo, består av de anerkjente musikerne Håvard Svendsrud på trekkspill og Kay Hartvigsen på kontrabass. De er etablerte og prisbelønnede musikere med lang erfaring innen både klassisk musikk og jazz. For noen år tilbake, fattet de to stor interesse for den særpregede fransk-musettesjangeren, og etter å ha arbeidet med denne musikken over lang tid, har de satt sitt personlig preg på den franske kulturskatten. Selv mener de musikken de spiller representerer den tradisjonelle franske musettemusikken med dreining mot lettere jazz. Musikken spenner fra Piaffmelodier i ny drakt til Nymusette.

”Som musiker venter en stadig på en mulighet til å få eksponert seg for et stort publikum. For oss er den muligheten kommet nå, og vi setter virkelig pris på anerkjennelsen fra ”Fond for utøvende kunstnere” som legger økonomien til rette for denne unike anledningen til å profilere oss i hele Skandinavia”. Håvard Svendsrud.

Det er blant annet de tre skandinaviske hovedstedene som får besøk av instrumentalduoen i denne omgang. Strømninger i Sentral-Europa tyder på at en musettebølge, på lik linje med tangofeberen som raste over landet for noen år tilbake, nå er på vei innover Skandinavia.

duoRETRO starter turneen med releasekonsert hvor de lanserer sin første CD som duo. CD-en har fått tittelen ”retro and up to date”. Konserten finner sted på ”Belleville” i Oslo.
Paul Wagnberg, hammond B3 og Eyvind Olsen Wahlen, trommer er spillende gjester på duoRETROs releasekonsert.

Mer utfyllende informasjon på hjemmesiden: www.duoretro.com
Kontakt: karen@hsvendsrud.com Tlf. 905 51 325
Pressefoto: Stein Holmvik.

LANSERINGSTURNÉ I SKANDINAVIA

13. JANUAR KL. 21.30. BELLEVILLE, OSLO
www.cosmopolite.no

17. JANUAR KL. 19.00. MUSIKVALVET, STOCKHOLM www.musikvalvet.se

21. JANUAR KL. 16.00. KRUTS KARPORT, KØBENHAVN www.kruts.dk

24. JANUAR KL. 20.00. FRK. LARSEN, KRISTIANSAND www.frklarsen.com

25. JANUAR KL. 20.00. TOU SCENE, STAVANGER www.touscene.com